Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Kozmikus Hologram

ÚJDONSÁG
Jude Currivan PhD
Kozmikus Hologram
Belső formálás a Teremtés Központjában - László Ervin előszavával
 
A pont, ahol a népszerű tudomány és az ezotéria találkozik! Van tudományos bizonyíték!

László Ervin előszava a könyvhöz:

Ez a könyv egy tour de force. Azt kérdezi, hogy ha univerzumot csinálnál, akkor miből csinálnád? És hogyan raknád össze a szükséges részeket? Ezek olyan kérdések, amelyeket tortasütés közben is kérdezhetünk. Ezek a „mit és a „hogyan kérdései, amik mindazon dolgokra vonatkoznak, beleértve az univerzumot is, amelyek ilyen dolgokból állnak.

De a könyv olvasása sokkal több, mint egy szellemi időtöltés. Ez komoly: teljes információkkal szolgál arra, hogy mi van a világban, és hogyan függnek össze a dolgok. Ez az egyik leginkább információgazdag anyag, amelyet valaha is olvastam. Olyan, mintha megkapnánk a tökéletes sütemény receptjét. De ez a recept a tökéletes univerzum készítésére szolgál. Nem lehetett volna ennél ambiciózusabb vállalkozás.

Mégis kiderül azonban, hogy létezik egy még ambiciózusabb vállalkozás, és ez a könyv foglalkozik vele. Nem csak azt kell megtalálni, hogy mi az univerzum, és hogyan van összerakva, hanem hogy miért. Ez a „miért az univerzumban való létünkre vonatkozik; a létezésünk jelentését és célját kérdezi meg. 

Megtanuljuk, hogy a „miért kérdés nem egy transzcendentális entitáshoz szól, vagy nem egy ad hoc feltevés a valóság természetéről. Lehetővé teszi, hogy ésszerű választ találjunk a tudomány kibővített határain belül.  Ez a könyv határozott „aha élményt ad nekem. Miközben sok olyan tényt és elméletet ismerek, amiről beszél, itt új megvilágításban fedeztem fel őket. Ez a tökéletes aha élmény: megvilágítja nemcsak a megértésem, hanem minden dolog, és a készítő mester alapvető természetét is.

A kosmos az eredeti görög értelemben a „rendelt egészet jelenti. Az ebben a könyvben kínált mélyebb perspektíva szerint a kozmosz, mint szerves, egymással összefüggő egész, a helyszíneken alapul, amelyek a 21. századi tudomány legmodernebb felfedezéseiben gyökereznek.  A Kozmikus Hologram feltárja azokat az információkat, amelyek tökéletes univerzumot hoztak létre - a mi univerzumunkat. Arra bátorítja az olvasót, hogy kóstolja meg a Jude Currivan által kínált koherens kozmikus tortát. Jó étvágyat kívánok hozzá! Ez egy olyan ünnep lesz, amire minden nyitott és intelligens olvasó emlékezni fog.


Ervin Laszlo Ph.D. a rendszerfilozófia és az általános evolúciós elmélet alapítója. Az elmúlt években végzett munkájának fókuszában az „Akasha paradigma megfogalmazása és fejlesztése, a kozmosz, az élet és a tudat újfajta koncepciójának kidolgozása állt. A Budapest Klub alapítója, a Giordano Bruno New-Paradigm University rektora és a World Futures: The Journal of New Paradigm Research szerkesztője. Életrajza a http://ervinlaszlo.com címen található.
 

Manifesto in Portugese

Club of Budapest E Academia Hungara de Ciencias

MANIFESTO SOBRE O ESPIRITO DA CONSCIÊNCIA PLANETARIA

S.S. O DALAI LAMA  e  Dr. ERVIN LASZLO

27 de outubro de 1996

 

PREAMBULO:  Os novos requisitos de pensamento e ação

  1. Nos últimos anos do século 20, atingimos uma conjuntura crucial em nossa história. Estamos no limiar de uma nova etapa de evolução social, espiritual e cultural,um estágio tão diferente do estágio das décadas anteriores deste séculocomo as pradarias eram das cavernas, e as aldeias estabelecidas da vida nas tribos nômades.Estamos desenvolvendo as sociedades industriais de base nacional que foram criadas  no início das primeiras revoluções industriais, e na direção a uma informação interligada baseada num sistema social, econômico e cultural que atravessa o globo.  O caminho dessa evolução não é suave: ele é cheio de choques e surpresas. Esse século tem testemunhado várias grandes ondas de choque, e outras podem chegar em nosso caminho antes.A maneira como devemos lidar com choques presentes e futuros decidirá nosso futuro e o futuro das nossas crianças e netos.
  2. O desafio, que agora enfrentamos, é o desafio de escolher nosso destino. Nossa geração, todas as gerações das gerações antes de nós, é chamada a decidir o destino da vida neste planeta. Os processos que iniciamos ao longo de nossa vida  e a vida de nossos pais e avós não pode continuar na vida de nossas crianças e netos. O que fizermos cria uma estrutura para alcançar uma sociedade global pacífica e cooperativae assim continuar a grande aventura da vida, do espírito e da consciência na Terra, ou prepara o caminho para o término do mandato da humanidade neste planeta.
  3. Os modelos de ação, atualmente no mundo, não são encorajadores. Milhões de pessoas estão sem trabalho; milhões são exploradas com baixos salários, milhões são forçadas ao desamparo e à pobreza. O espaço, entre as nações ricas e pobres e entre pessoas ricas e pobres nos países, é enorme e continua crescendo. Embora a comunidade mundial esteja aliviada do espectro do confronto de superpotênciase esteja ameaçada pelo colapso econômico, de dólares por ano com armas e militares e, apenas uma pequena fração dessa soma para manter um meio ambiente habitável.
  4. O problema da militarização, o problema de desenvolvimento, o problema ecológico, o problema populacional, e os vários problemas de energia e matéria prima não será superado apenas pela redução do número de ogivas nucleares já inúteis, nem pela assinatura de tratados polituralmente suavizados sobre comércio mundial, aquecimento global, diversidade biológica e desenvolvimento sustentável.Hoje, se necessita mais do que a ação fragmentada e a resolução de problemas a curto prazo. Precisamos perceber os problemas em sua totalidade complexa,e agarrá-los, não só com nossa razão e intelecto, mas com todas as faculdades  da nossa visão e empatia. Além dos poderes da mente racional, as extraordinárias faculdades do espírito humano abraçam Não devemos deixar de invocar seus poderes notáveis ao confrontar a tarefa de iniciar as abordagens abrangentes e multifacetadas que, por si só, poderiam nos permitir alcançar o estágio na evolução da nossa sofisticada mas instáveis e  vulneráveis comunidades sócio-tecnológicas.
  5. Se mantivermos obsoletos os valores e credos, uma consciência fragmentada e um espírito egocêntrico,também manteremos metas e comportamentos desatualizados,E tais comportamentos, por um grande número de pessoas, bloqueará tExiste agora uma obrigação moral e prática para cada um de nós  para olhar além da superfície dos acontecimentos, além das tramas e polêmicas das políticas práticas, as manchetes sensacionalistas dos meios de comunicação de massa,e as novidades e modas da mudança de estilos de vida e estilos de trabalho – uma obrigação de sentir os motivos inundarem os eventose perceber a direção que estão tomando: evoluir o espírito e a consciência que poderia não permitir que percebamos os problemas e as oportunidades – e agir sobre eles.

 

Bővebben: Manifesto in Portugese

LÁSZLÓ ERVIN 85 ÉVES. KONFERENCIA ÉS BESZÉLGETÉS: 2017. június 14-15. Részletes tájékoztatást a programokról a lap alján található pdf-ekből kaphatnak

pp5                     pp4

„Mind gyakrabban tapasztalunk egyre súlyosabb és elképesztőbb csapásokat, és ezek nem egyszerűen a tudatlanságnak és a vakságnak köszönhetők; a világ az, ami változik. A változás nem csupán elmélet többé, és nem is puszta lehetőség, hanem tény és a túlélésünk parancsa.”

László Ervin

PROGRAM

2017. június 14.

A JÖVŐ ÚJRAFELFEDEZÉSE

14:45  Regisztráció

15:00  A konferenciát megnyitja, az ünnepeltet köszönti

 Dr. Rechnitzer János, egyetemi tanár, az MTA Regionális Tudományok Bizottsága elnöke

15:05  Laudáció – Dr. Halm Tamás, a Budapest Klub Kuratóriumának tagja, a BGF felnőttképzés igazgatója “Új tudományos paradigma a társadalomban és az üzleti életben”

15.20-15.35  Dr. László Ervin – elnök, Budapest Klub

15.35-15.50  Dr. Bándi Gyula – egyetemi tanár, Környezetjogi és Versenyjogi Tanszék, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapest Klub felügyelőbizottságának elnöke

15.50-16.05  Dr. Kerekes Sándor – egyetemi tanár, BCE Pannon Egyetem, Kaposvári Egyetem, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

16.05-16.20  Dr. Szlávik János – egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

Gondolatok a tudat forradalmáról (László Ervin művei alapján)

16.20-16.35  Dr. Hajnal Klára – adjunktus, Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék, PTE TTK: “Paradigmaváltás a felsőoktatásban”

16.35-16.50  Kávészünet

16.50-17.15  Dr. Tóthné Dr. Szita Klára – egyetemi tanár, Regionális és Környezeti Gazdaságtan Mesterszak, Miskolci Egyetem

Életciklus-szemlélet a jövőkutatásban

17.15-17.30  Dr. Baráth Etele, volt miniszter, a Budapest Klub kuratóriumának tagja

17.30-17.45  Vitányi Iván – Budapest Klub egyik alapítója

17.45-18.00  Dr. Sági Mária – tudományos igagaztó, Budapest Klub, pszichológia tudományok kandidátusa

18.00-18.10 dr. Palkó Zsolt – ügyvezető igazgató, Ecolife Magazin

18.10-18.15  szervezés alatt

18.15-18.20  szervezés alatt

18.20-18.35  Demcsák Mária – alapító főszerkesztő, Piac és Profit

18.35-18.40  szervezés alatt

Levezető elnök: Dr. Koncz Gábor - egyetemi magántanár, főiskolai tanár, a Magyar Comenius Társaság alelnöke, a TIT Stúdió Egyesület igazgatója

Médiapartner:

 pp1  pp2  pp3

A ma Olaszországban élő Prof. Dr. László Ervin zongoraművészként, filozófusként és jövőkutatóként egyaránt nagy elismertségnek örvend világszerte. 1932-ben született Budapesten. Pályáját zongorista csodagyerekként kezdte. 15 évesen kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán művészdiplomát, és megnyerte a Genfi Zongoraverseny nagydíját. Ettől kezdve, mintegy 20 éven át Európa- és Amerika szerte a világ egyik élen járó zongoraművészeként koncertezett. 1966-tól kezdődően pályát módosított, és a tudománynak szentelte életét: filozófiát, tudományos rendszerelméletet és jövőkutatást adott elő, és kutatott az Egyesült Államok (Yale, New York, Princeton), valamint Európa és a Távol-Kelet számos egyetemén. Hét évig az ENSZ Továbbképzési és Kutatási Intézet programvezetője volt. A Római Klub tagja, 1984-ben költözött Olaszországba, 1993 óta a Budapest Klub Alapítvány alapító elnöke. Több mint ötven könyv szerzője vagy társszerzője, műveit több mint húsz nyelvre fordították le. További harminc kötetet szerkesztett, köztük egy négykötetes enciklopédiát. Cikkek és tudományos közlemények százai tartoznak tudományos munkásságához. A párizsi Sorbonne Egyetemen a legmagasabb tudományos fokozatot kapta meg, négy egyetem választotta díszdoktorává (az Egyesült Államokban, Kanadában, Finnországban és Magyarországon) és az MTA 2010-ben külső tagjává választotta. Számos díjjal tüntették ki, többek között 2001-ben megkapta a japán békedíjat (Goi-díj), 2004- és 2005-ben Nobel-békedíjra jelölték, 2017 júniusában pedig a Luxemburg Béke-díjat veheti át.

 

 

JÚNIUS 15. 2-6h - A világegyetem, mint Intelligencia és mivégre vagyunk itt? Teremtő beszélgetések a résztvevők és László Ervin professzor között, hamarosan megjelenő könyvének szellemében.

A Teremtő dialógusok társ-facilitátorai
Ruzsa Ágota Éva, AGA-SoL Hungary, a Bp.Klub kreatív tagja Anne-Marie Voorhoeve, NL, CoB International Projekt Iroda

JELENTKEZÉS ONLINE és érdeklődés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpWGLfngDlPmCvPU-juIwZO-clfHyoFdlPn4iLGgApXHRiKg/viewform?c=0&w=1

 

A jövő újrafelfedezése II. A világegyetem, mint Intelligencia és mivégre vagyunk itt?

 

A VILÁGEGYETEM, MINT INTELLIGENCIA,  AVAGY MIVÉGRE VAGYUNK ITT? 

A jövő újrafelfedezése örök kérdések-új válaszok, beszélgetés László Ervin professzor úrral készülő könyve alapján

A jövő újrafelfedezése II. - A világegyetem, mint Intelligencia és mivégre vagyunk itt? 

JÚNIUS 15. 14:00 - 18:00 – Benczúr Hotel 

 

Teremtő beszélgetések a résztvevők és László Ervin professzor között, hamarosan megjelenő könyvének szellemében.

 

Társ-facilitátorok
Ruzsa Ágota Éva, AGA-SoL Hungary, a Bp.Klub kreatív tagja        
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., NL, CoB International Projekt Iroda

JELENTKEZÉS ONLINE  vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


László Ervin 85 éves. Munkássága 9 éves kora óta a világ szeme előtt bontakozott ki a csodagyerek zongoristától a kutató, filozófus, evolúcionista rendszergondolkodó és jövő teremtő professzori életpályán át. A világ számos pontján köszöntik és méltatják őt életútjának e kerek évfordulóján. Áprilisban Chicagóban, júniusban Budapest és Luxemburg, novemberben Mexico. Tudósok, az új Tudat kíválóságai, és a társadalomban új utakat teremtő cselekvő emberek a gazdaság, vezetés, kultúra és hétköznapok élettereiből egyaránt.           

 

 

ONE EARTH CHOIR DAY 2017

 

 
  Anna Bacchia ÌNIN Projects - Research Education Culture Creation  
 

PRESS RELEASE - ONE EARTH CHOIR DAY 2017
 
On 21st February 2017 the 6th Edition of ONE EARTH CHOIR DAY will take place, a Cultural Project by Anna Bacchia, which this year involves 61 Countries and more than 3.6 million participants which share the theme ‘we have many native languages, but one only Human Language, we are one unique Humanity’.   
www.OneEarthChoir.net
WAITING FOR YOU ALL ON FEBRUARY 21st at 11:00 UTC 
the streaming transmission will be online from 10:40 UTC,
- on www.OneEarthChoir.net
- on Facebook @AnnaBacchia.1 
 
          
              
Each year on the 21st February - the One Earth Choir Day - people and institutions from all over the Earth, from their hometowns, at the same time sing listen or play the same Music, which becomes the symbol of the Human Language reuniting the cultural diversities in one only Humanity: one symphony, one only Choir created by Empathy and Social Trust as pillars of culture.

             
Once subscribed online on www.OneEarthChoir.net, on the 21st February the Event can be followed from any point on Earth, either just with the awareness and intention to be connected with all the other participants, or connecting to the streaming transmission which will be online on the Project’s website and featuring cultural institutions, persons and choirs from all continents. Such transmission will go live from from 10.40am UTC (i.e: Coordinated Universal Time, or Greenwich Mean Time) on www.OneEarthChoir.net, while the moment of the common Symphony will be at 11am UTC. The invitation to listen or to sing the Music ÌNIN (available on the Project’s website) and to follow the Event in streaming is addressed to all those ‘Citizens of the Earth’ feeling to share the theme of One Earth Choir: ‘we have many native languages, but one only Human Language, we are one unique Humanity’.
From its first edition in 2012 the Project has grown to reach more than 3.6 million participants, involving schools, cultural institutions, choirs, orchestras and entire cities of all continents.

                           
Anna Bacchia, Initiator of the ÌNIN One Earth Choir Project, Creative Member of the Club of Budapest
Anna Bacchia, Initiator of the ÌNIN One Earth Choir Project, Creative Member of the Club of Budapest
 
The Scientist Ervin Laszlo is Conductor of ÌNIN One Earth Choir
The Scientist Ervin Laszlo is Conductor of ÌNIN One Earth Choir
 

 
             
Symbolic Conductor of the Intercultural Project is the Scientist Ervin Laszlo, a world renowned  systems theorist, philosopher and author, two times candidate for the Nobel Peace Prize and founder of the Club of Budapest International Foundation for Science, Art and Culture.
 
Beyond the annual event on 21st February, the ÌNIN One Earth Choir Project is proposing Educational Cultural Programs on the theme of a new communication, co-creation and INtuitive INterplay ÌNIN, for which its initiator Anna Bacchia has received various acknowledgements: from the japanese ‘Goi Peace Foundation’, from the International Institute of Sound and Vibration, USA, from the ‘Club of Budapest’, prestigious european foundation for Culture, Science and Art, of which Anna Bacchia has been nominated Creative Member.                                                            www.AnnaBacchia.net
 
From 2017 onwards ÌNIN One Earth Choir is being announced also with the Project ‘COnSCIENCE THEATRE’, where the theme ‘we have many native languages, but we are one only Humanity’ is being narrated to the audience as being part of the most advanced scientific vision on the interrelation among living beings, on the nature of reality, on coherence, on the innate human quality of syntony.
 
The ÌNIN Projects are supported by a Scientific Artistic Committee, involving world renowned Nobel Prize Laureates, Scientists and Artist, amoung which: Vladimir Ashkenazy, Marco Bersanelli, Fritjof Capra, Davide Fiscaletti, Stephen Kovacevich, Leon Lederman, Mario Brunello, Rachelle Ferrell, Daniele Finzi Pasca, Hiroo Saionji, Masami Saionji.